Speltakken

Of je nu vijf, twaalf of twintig bent, er is altijd een speltak voor jou binnen scouting. Hieronder vind je de speltakken bij scouting BHW. Wil je meer weten, klik dan op het speltakinsigne voor meer informatie.

Bevers

speltaktekens_lijn2_bevers
Bevers leren iedere week iets nieuws door het doen van uitdagende activiteiten. De ene week is dat koken met Rozemarijn, de volgende keer maken de bevers een fantasiewereldreis met Sterre en Steven Stroom en de keer erna leren ze alles over dieren bij Bas Bos en Rebbel. En dat alles gebeurt spelenderwijs en met heel veel plezier.
Leeftijd: 5­- 7 jaar
Leden:  jongens en meisjes
Opkomsten: zaterdag 10.00 – ­12.00 ( bever ochtend)

zaterdag 13.00 – 15.00 ( bever middag)

300px-Speltakteken_welpen_2010
Iedere week leren welpen bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende activiteiten, ontwikkelen meiden en jongens zich steeds verder. Bij de welpen gaan kinderen met Shanti en Mowgli de jungle in, waar ze spannende avonturen beleven.
Leeftijd: 7 – 11 jaar
Leden: Ikkihorde: meisjes

Bandarloghorde: jongens

Opkomsten: zaterdag 10.00 – ­12.00

Scouts

300px-Speltakteken_scouts_2010
Meiden en jongens die zich door het doen van uitdagende activiteiten persoonlijk ontwikkelen; dat is Scouting! Iedere week leren kinderen en jongeren nieuwe vaardigheden en ook leren ze samenwerken en respect hebben voor elkaar. Zo ontwikkelen ze zich continu, ook bij de scouts.
Leeftijd: 11 – 15 jaar
Opkomsten: zaterdag 10.00 – ­12.30

Explorers

speltakteken_explorers
Vind je het wel een tof idee om een weekje in het buitenland te verblijven met allerlei andere leeftijdsgenoten? Of liever het water op om te zeilen? Explorers bepalen zelf welke uitdagende activiteiten ze doen! Als explorer organiseer je alles zelf. Je runt samen met de andere explorers jullie afdeling, je organiseert je eigen opkomsten en je gaat aan de slag met toffe uitdagingen of met een award.
Leeftijd: 15 – 18 jaar
Opkomsten: zaterdag 10.00 – ­12.30

Pivo’s

speltakteken_pivos
Pivo’s (binnen scouting Nederland ook wel Roverscouts genoemd) hebben een eigen stambestuur en regelen alles zelf. Een kamp in het buitenland wordt zelf georganiseerd en daarnaast kiezen roverscouts ook hun eigen uitdagingen die ze tijdens hun roverscoutsperiode zullen uitvoeren.
Leeftijd: 18 – 23 jaar
Opkomsten: vrijdagavond 20:00 – 23:00

Stam

SR-brfhfd STAM_KL
De Stam is de speltak met de oudste leden van scouting BHW. Zij regelen alles zelf en hebben geen begeleiding of adviseurs nodig. De activiteiten zijn divers maar altijd uitdagend en vernieuwend. Een groot aantal stamleden maken zichzelf als vrijwilliger nuttig binnen de groep.
Leeftijd: 23 – ?? jaar
Opkomsten: om de week op vrijdagavond 20:00 – 23:00

Staf

staf
Het is een en blijft een feit: ‘zonder stafleden, geen Scouting’. Gelukkig hebben wij daar geen last van en zijn alle speltakken over het algemeen voorzien van een gezond stafteam dat enthousiast van alles organiseert om de jeugdleden een leuke tijd te bezorgen. Dat houdt niet in dat we niet op zoek zijn naar nieuwe en enthousiaste mensen, want groeien doen we maar al te graag. Lijkt het jou wat om ons te komen versterken, dan ben je meer dan welkom, wat je kwaliteiten dan ook zijn!
Leeftijd: ­15+ jaar
Leden:  jongens en meisjes