Uniform

Net als bij de meeste andere scoutinggroepen dragen we bij scouting BHW een uniform. Tegenwoordig wordt dat uniform Scoutfit genoemd. Sir Robert Baden­ Powell sloot hiermee aan bij de gedachte dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht rang of stand, religie of huidskleur. Het voordeel is ook dat we als scouts beter herkenbaar zijn. De Scoutfit van scouting BHW bestaat uit:

Groepsdas:
De groepsdas is een marineblauwe das. De groepsdas kan bij elkaar gehouden worden door een dasring of een klompje. Je kan de groepsdas, dasring en klompjes kopen in de Scoutshop.

Groepsnaambandje:
Op het groepsbandje staat de naam van onze Scouting, Burgemeester Herman Wittegroep. Dit groepsbandje moet op de rechterschouder en wordt uitgereikt met de installatie.

Speltakteken:
Aan het speltakteken kun je aflezen bij welke speltak je zit. Het speltakteken moet op de rechterborstzak komen te zitten. De badge kan je halen bij de Scoutshop.

Insignes/badges:
Bij de Scouting kan je verschillende insignes verdienen. Deze kunnen bevestigd worden op de linkermouw. Deze insignes kunnen verdiend worden bij de eigen speltak en de leiding zal zeggen waar deze verkregen kunnen worden.

Installatieteken:
Het installatieteken van Scouting Nederland moet op de linkerborstzak geplaatst worden. Hieraan kan men zien dat je bij Scouting Nederland hoort. De badge kan je halen bij de Scoutshop.

De blouse:
Iedere speltak heeft z’n eigen Scoutfit, voorheen noemden we dit het uniform. Hieronder een overzicht met de kleuren voor de speltakken:
Bevers – Rode blouse
Welpen en esta’s – Groene blouse
Scouts – Beige blouse
Explorers, pivo’s, stam en staf (geen leiding) – Brique blouse

Blauwe broek:
Je kunt een scoutfitbroek dragen( verkrijgbaar bij de scoutshop) of kiezen voor een andere stevige blauwe broek. De voorkeur gaat daarbij uit naar spijkerstof vanwege de stevigheid.

BHW truien en t-shirts:
Scouting BHW heeft ook eigen truien(hoodies) en t-­shirts die je in sommige gevallen kunt dragen in plaats van je blouse. Lekker als het eens extra koud of warm is! De truien en shirts zijn te koop in het staflokaal. De truien kosten €20,­- en de t­-shirts €10,­- per stuk.
Let op; voor ‘officiële’ gelegenheden blijft de scoutfit met de blouse en das verplicht. Zo’n officiële gelegenheid is bijvoorbeeld je installatie.

ScoutShop Eindhoven
Cahorslaan 20, Achtse Barrier