Het coronavirus en Scouting BHW

Scouting BHW volgt de richtlijnen vanuit Scouting Nederland en de Nederlandse overheid. Dat betekend op dit moment helaas dat we tot en met 19 januari niet mogen draaien.

Bekijk de factsheet van Scouting Nederland (pdf)

Vraag en antwoord

Kunnen alle leden weer naar scouting toe?

Nee, de coronamaatregelen geven vanaf 15 december t/m 19 januari niet de ruimte om fysieke activiteiten te organiseren op het Scoutingterrein.

Waarom mag sport wel en Scouting niet?

De Rijksoverheid heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk contacten te beperken. Een gevolg hiervan is dat activiteiten voor kinderen en jongeren beperkt zijn tot sport. Hoewel Scouting in het begin van de coronacrisis de sportrichtlijn kon volgen zijn we volgens de definitie van de overheid géén sportorganisatie (aangesloten als sportbond bij de NOC*NSF). Daarom is Scouting na de eerste lockdown steeds apart vermeld als uitzondering in de maatregelen, net zoals muziekscholen, theaterclubs en andere jeugd- en jongerenverenigingen. De overheid maakt in deze tweede lockdown zo min mogelijk uitzonderingen.

Scouting Nederland heeft doorlopend contact met de betrokken ministeries om het belang van Scouting voor kinderen en jongeren te onderstrepen. We spannen ons in om in overleg met de overheid Scouting zo snel als mogelijk na 19 januari weer (veilig) op te starten.

Wordt er een online opkomst georganiseerd?

Op dit moment zijn een aantal vrijwilligers hard bezig om te kijken wat de mogelijkheden de komende weken zijn. Houd je mail in de gaten om niks te missen!

Laatst bijgewerkt: 14:41, 15 december 2020

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar groepsbestuur@scouting-bhw.nl en wij doen ons best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.