Het coronavirus en Scouting BHW

Scouting BHW volgt de richtlijnen vanuit Scouting Nederland en de Nederlandse overheid. In onze factsheet behandelen we kort de regels die wij hanteren om scouting voor iedereen veilig te houden.

Bekijk de factsheet als pdf

Vraag en antwoord

Kunnen alle leden weer naar scouting toe?

Nee, de coronamaatregelen geven enkel jongeren t/m 17 jaar de ruimte om fysiek het Scoutingspel met elkaar te spelen met aangepaste richtlijnen.

Er stond een overnachting/kamp gepland, gaat deze nog door?

Nee, overnachtingen zijn op dit moment helaas niet toegestaan.

Ik ben afgereisd naar een land met een oranje reisadvies, en nu?

Ben je op reis geweest naar een land wat tijdens je reis een oranje reisadvies had? Dan ga je in quarantaine en kom je niet naar scouting. Oók als je op het vliegveld getest bent en een negatieve uitslag hebt gekregen.

Positief getest? Kom niet naar scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Als je weer helemaal beter bent kun je naar scouting.

Check https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen voor alle reisadviezen.

Wat betekent het dringend advies om een mondkapje in publieke binnenruimtes te dragen voor scouting?

Scoutinggebouwen zijn geen openbare gebouwen, dus hier hoeft geen mondkapje gedragen te worden en ook voor sport, spel en bewegen binnen en buiten geldt geen mondkapjesadvies. Uiteraard kan je hier zelf alsnog voor kiezen als je je hier prettig bij voelt.

Kan je met een verkoudheid naar scouting?

Bij klachten blijf je, ongeacht leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.

Een huisgenoot heeft het virus, moet ik thuis blijven?

Ja, dan kom je niet naar Scouting en volg je de aanwijzingen van de GGD. Als alle huisgenoten weer helemaal beter zijn, kun je weer naar Scouting.

Laatst bijgewerkt: 22:29, 14 oktober 2020

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar groepsbestuur@scouting-bhw.nl en wij doen ons best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.